Écht en alleen
voor de vakman!
Groothandel in verfproducten voor
bouw, metaal, meubelindustrie
en schrijnwerkerij
Website by  
1.
Algemeen(bestellingen, leveringen, afhalingen)
Bestellingen
U kan uw bestellingen doorgeven:
  • per fax op het nummer 056/22 07 91
  • per e-mail op bestelling@vierman.be
  • per telefoon op het nummer 056/21 16 66


Leveringen
Bestellingen ontvangen vóór 7 uur ‘s morgens ontvangt u in principe nog dezelfde dag. Vanaf maart tot eind oktober wordt er elke dag geleverd. Vanaf november tot eind februari schakelen we over op de winterleveringen.

Leveringen zijn gratis vanaf €50. Voor leveringen onder de €50 worden €10 transport- en administratiekosten doorgerekend.


Afhalingen
Ons magazijn is open elke werkdag van 7 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur, behalve op vrijdag tot 16 uur.

Bestellingen doorgeven vóór 16 uur kunnen na de openingsuren steeds afgehaald worden in onze PAINT-BOX.

Vierman wil zijn service zo aangenaam mogelijk maken door:
  • verftechnisch materiaal van alle leveranciers
  • bediening exclusief voor de vakman
  • vakkundig advies door een technisch-commercieel team
  • een kleurzaal waar uw speciale tinten vlug aangemaakt worden

Ons team staat steeds te uwer beschikking.

Aannemers van schilderwerken, architecten en industriëlen kunnen steeds gratis beroep doen op één van onze verfadviseurs.
2.
Historiek
Toen in 1970 de voormalige verffabriek "De Clerck" uit Heule bij Kortrijk overgenomen werd door Petrofina, hielden vier mannen uit de verkoopafdeling het voor bekeken en zochten een andere job. De eerste bijeenkomst van deze vier mannen resulteerde in een unaniem besluit om samen een verfdistributie op te richten.

Welke naam konden ze deze nieuwe verfgroothandel geven?
Als jongste rond de tafel telde Pol Verstraete luidop de aanwezigen:
één, twee, drie, vier mannen... dus waarom niet "VIERMAN"?
Iedereen knikte en was akkoord met naam "VIERMAN".

Op 1 januari 1971 startte de firma Vierman te Kuurne. Dit pand werd na een jaar reeds te klein en er werd verhuisd naar de Kortrijksestraat in Heule.

"VIERMAN, ALLES WAT VERF IS" werd de eerste slogan.
Meer en meer profileerde Vierman zich naar de klanten-schilders en groeide zo uit tot een belangrijke, professionele groothandel, die zich vooral in verf gespecialiseerd had.

"VIERMAN - DE VERF VOOR DE VAKMAN" werd steeds beter en beter bekend en het pand in de Kortrijksestraat werd te klein. Eindelijk ging een droom in vervulling: een eigen gebouw in de Schuttersstraat in Kortrijk.
Intussen waren er reeds 16 medewerkers, waaronder 4 vertegenwoordigers, en we genoten een zeer groot vertrouwen bij de vakman-decorateur in West- en Oost-Vlaanderen.

We zagen hoe de verfwereld zich wijzigde en herstructureerde door fusies en eigen vestigingen en vooral de drang van de fabrikanten zich steeds dichter en dichter via de grote verkoopoppervlakten en/of eigen filialen naar de particulier te richten.

"VIERMAN, DE VRIEND VAN DE VAKMAN" blijft echter nog steeds trouw aan de gekozen weg. Wij blijven onze service voor de vakman verder uitbouwen. Enerzijds door zo vlug mogelijk via de modernste kanalen gratis alle verftechnische en kleurenadviezen aan te reiken en anderzijds door de belangrijkste verfmerken voldoende op voorraad te houden en deze zo vlug mogelijk -liefst binnen de 24 uur- in uw atelier te leveren. Daarenboven stellen wij een professionele kleurzaal met 10 kleurendispensers te uwer beschikking.

Ons aangepast nieuw Vierman Service Center bewijst onze trouw aan de vakman. Hij is er steeds welkom bij "VIERMAN - ENKEL VOOR DE VAKMAN"!